Projecten
 
Biorassen
... » lees meer
Steeds gezonder houtig kleinfruit

... » lees meer
Alert blijven op bacterievuur

... » lees meer
Duurzame aanpak perenbladvlo
... » lees meer
Met Zocool! naar een duurzame fruitkoeling

... » lees meer
Nieuwe biologische appel Natyra succes

... » lees meer
Hardfruit onderscheidend met campagne 'Onze Beste'

... » lees meer
Kennis fruitteelt voor rivierengebied behouden

... » lees meer
Fruit beleefbaar maken voor recreant
... » lees meer
Schoner oppervlaktewater Bommelerwaard
... » lees meer
Van oog tot mond

... » lees meer
Energie besparen is geld verdienen
... » lees meer
Fruitpact ontwikkelt inspiratieboeken
... » lees meer
Vergroenen van fruitteelt
... » lees meer
« afbeelding 1 van 1 »
Fruitpact ontwikkelt inspiratieboeken

"In het buitengebied van Rivierenland vinden we een goede harmonie tussen moderne fruitteelt (agro), recreatie & toerisme en logistiek belangrijk. Toch staat er een druk op de afwegingen", constateert Frank Engelbart, pactmanager van Fruitpact. "Met inspiratieboeken willen we gemeenten in de regio Rivierenland de mogelijkheid bieden om samen met het fruitcluster te werken aan een visie voor een toekomstbestendig fruitig buitengebied in Rivierenland."


"Als fruitteeltbedrijven groeien komt er behoefte aan grotere bedrijfsgebouwen en betere ontsluiting. Andere belangengroepen willen dat het buitengebied vooral groen en kleinschalig blijft. Als handreiking aan partijen heeft Fruitpact met inspiratieboeken ingezet op het formuleren van oplossingsrichtingen en bouwstenen. Inmiddels zijn twee inspiratieboeken aangeboden aan gemeentebesturen en private fruitpartijen."

"Het inspiratieboek 'Landschappelijke Inpassing' laat zien hoe agrarische activiteiten in de regio zich goed kunnen voegen in het landschap. Doel is een kwaliteitsverhoging van zowel de sector als het landschap. Via vijf voorbeeldprojecten worden bouwstenen als water en architectuur met sfeerimpressies zichtbaar gemaakt."


Het inspiratieboek 'Wegennet Buitengebied' biedt opties voor een balans tussen bedrijvigheid, infrastructuur en een aantrekkelijk landschap. "We gaan uit van verschillende bedrijfsprofielen. De gebieden langs dijken en bij dorpskernen zijn volgens ons voor de kleinschalige fruitteelt of een combinatie met recreatieve of consumentgerichte activiteiten. Voor de (middel)grote fruitbedrijven die telen, sorteren en koelen, is vestiging bij een provinciale weg van belang. Is een bedrijf enkel dienstverlenend, dan is vestiging gewenst op een bedrijventerrein. Recreatief gezien zetten we in op wandel- en fietsnetwerken die op elkaar aansluiten. Daarnaast doen we aanbevelingen voor aanpassingen van de maximumsnelheid."


Resultaten:

Twee inspiratieboeken: 'Landschappelijke Inpassing' en 'Wegennet Buitengebied'. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA