Projecten
 
Biorassen
... » lees meer
Steeds gezonder houtig kleinfruit

... » lees meer
Alert blijven op bacterievuur

... » lees meer
Duurzame aanpak perenbladvlo
... » lees meer
Met Zocool! naar een duurzame fruitkoeling

... » lees meer
Nieuwe biologische appel Natyra succes

... » lees meer
Hardfruit onderscheidend met campagne 'Onze Beste'

... » lees meer
Kennis fruitteelt voor rivierengebied behouden

... » lees meer
Fruit beleefbaar maken voor recreant
... » lees meer
Schoner oppervlaktewater Bommelerwaard
... » lees meer
Van oog tot mond

... » lees meer
Energie besparen is geld verdienen
... » lees meer
Fruitpact ontwikkelt inspiratieboeken
... » lees meer
Vergroenen van fruitteelt
... » lees meer
« afbeelding 1 van 1 »
Fruit beleefbaar maken voor recreant

Caroline Scholtens, projectmanager voor het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland (RBT), vulde voor Fruitpact de database van het RBT voor recreanten die het rivierengebied bezoeken. "Fruitpact wil het fruit in deze regio beleefbaar maken en een brug slaan tussen recreant en fruitsector."


Daarvoor wil het RBT graag weten wie welke soorten en activiteiten aanbiedt. "Daarom een oproep aan de fruitsector. Of je nu een fruitevenement organiseert, een B&B hebt in een boomgaard, een arrangement aanbiedt of een landwinkel, fruitstalletje of fruitautomaat hebt. Het zijn zaken die we graag willen weten. Daarom werkten we aan een inventarisatie en houden we de website up-to-date. RBT heeft in zijn database tal van adressen van bedrijven en evenementen staan. De gegevens koppelen we aan elkaar voor onze websites. Die hebben we nodig om actueel te blijven. Je bedrijf aanmelden kost niets, het kan op info@rivierenland.biz. Naam en contactgegevens achterlaten is genoeg."


"Fruit is beeldbepalend in Rivierenland, recreanten genieten ervan. Wat betreft informatie worden ze graag op weg geholpen. Wanneer wij de informatie voor de ordenen, is de keus wat eenvoudiger. We bieden bijvoorbeeld fietsroutes, gekoppeld aan plekken waar je iets leuks kunt zien, een demonstratie kunt meemaken in een landwinkel met lokale producten of een plek waar je wat te eten of drinken kunt vinden. Ondernemers die rondleidingen geven op hun fruitbedrijf of in hun sorteerhal staan ook op de website, evenals bedrijven waar je met een schoolklas terecht kunt. De website heeft een verbinding met alle andere sites die we beheren voor het toerisme in rivierengebied."


Resultaten:

Informatie van meer dan vijftig fruittelers met een toeristisch element in hun bedrijfsvoering is nu opgenomen in de database van RBT en dus beschikbaar voor recreanten die het Rivierenland bezoeken. De website 'Fruittuin van Nederland' is tijdens de opening van het toeristisch seizoen op 18 maart 2016 live gegaan. Een tweede impuls volgt bij het kersenseizoen.

  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA