Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
Tuesday 06 February 2018

World Fruit Map 2018: globalisering van de fruitsector in kaart

Consumententrends: verschuiving naar ‘duurdere’ soorten

De markt voor vers onbewerkt fruit is wereldwijd gemiddeld in volume gegroeid met bijna 4% per jaar in het afgelopen decennium. Terwijl die groei in de relatief volwassen markten in de EU en Noord-Amerika op ongeveer 1% lag, kende de rest van de wereld een veel sterkere groei, vooral door een hogere bevolkings- en welvaartsgroei. 

 

Bevroren fruit in de lift
Het segment bevroren fruit groeit gemiddeld nog sneller dan vers fruit. Hoewel dit in de totale fruitmarkt een zeer klein segment is (minder dan 1%), zit het verbruik van bevroren fruit wereldwijd in de lift. Invriezen is een van de beste methodes om de smaak en voedingswaarde van fruit te behouden. Vooral voor snel bederfelijke producten als bessen en aardbeien is dit een uitkomst. Ingevroren kunnen deze producten het hele jaar in alle uithoeken van de wereld verkocht en eventueel later verwerkt worden in jams, bakkerijproducten en sappen. 

 

Vruchtensap en fruit in blik en pot verliezen terrein
Vruchtensap is het grootste verwerkte fruitsegment, maar wel eentje waarvan de consumptie sterk daalt in Europa en Noord-Amerika. Hetzelfde geldt voor fruit in blik en glazen pot. Waarschijnlijk hebben deze segmenten te kampen met een relatief slecht imago door de toegevoegde suikers, waardoor consumenten meer voor vers kiezen. 

Het gehele artikel leest u op https://www.rabobank.nl/bedrijven/cijfers-en-trends/tuinbouw/world-fruit-map-2018/

  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA