Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 17 May 2018

Weinig fruit en veel fastfood verlagen vruchtbaarheid

Fruit- en fastfoodinname hebben invloed op de vruchtbaarheid van vrouwen die zwanger willen worden. Dit stellen onderzoekers aan de hand van een studie gehouden aan de universiteit van Adelaide, Australië.

In het onderzoek kwam naar voren dat het bij vrouwen die weinig fruit en veel fastfood aten tot een maand langer kon duren voordat zij zwanger werden.

Meer dan vijfduizend vrouwen

Aan meer dan vijfduizend vrouwen werd in de 14de tot 16de week van zwangerschap gevraagd hoe hun dieet eruit zag een maand voordat zij zwanger werden. Hierbij werd gekeken naar groene groentes, fruit, vis en fastfood (hamburgers, pizza, gefrituurde kip en patat). De vruchtbaarheid van de moeders werd gemeten door te kijken naar hoelang de vrouwen zonder anti-conceptiemiddelen seks hadden met de vaders van de baby’s voordat zij zwanger werden.

Fruit en fastfood

In het onderzoek kwam naar voren dat het eten van groene groenten en vis geen invloed had op hoe snel vrouwen zwanger werden. Vrouwen die minstens drie keer stukken fruit per dag aten werden zes tot achttien dagen eerder zwanger dan vrouwen die minder fruit aten. Het vier keer per week eten van fastfood zorgde ervoor dat het veertien tot achtentwintig dagen langer duurde voordat vrouwen zwanger werden.

Sterkten en zwakten

De onderzoekers erkennen verschillende sterkten en zwakten van het onderzoek. Zo gaven zij als sterkte de hoeveelheid vrouwen die meededen aan het onderzoek. Daarnaast geven ze meerdere zwakten aan. Volgens de onderzoekers is zijn veel soorten groente en ongezonde producten niet mee genomen in de vragenlijst. Ook is het dieet van de vader niet meegenomen in het onderzoek. De onderzoekers geven aan dat meer onderzoek nodig is, maar dat veranderingen in het dieet vruchtbaarheid kan stimuleren.

 

Bron: https://www.voedingnu.nl/Nieuws/Weinig_fruit_en_veel_fastfood_verlagen_vruchtbaarheid-180507113018?utm_medium=email&utm_campaign=Weinig+fruit+en+veel+fastfood+verlagen+vruchtbaarheid&utm_source=newsletter 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA