« afbeelding 1 van 4 »
 
Monday 08 July 2019

Symposium Blauwe bes in Beweging geslaagd

Op dinsdag 18 juni vond bij Sportcentrum Papendal in Arnhem het symposium ‘blauwe bes in beweging’ plaats. De ruim 60 aanwezigen genoten van interessante presentaties op het gebied van voeding en sport. Het blauwe bessenplatform dat ‘blauwe bes in beweging’ organiseerde, kijkt terug op een zeer geslaagde bijeenkomst.

Dinsdag 18 juni 2019 verzamelden zestig telers en relaties van het Blauwe Bessen Platform zich in Sportcentrum Papendal voor de  tweede editie van het symposium ‘Blauwe bes in beweging’. Twintig geïnteresseerden waren in de ochtend al aanwezig voor een interessante rondleiding op het sportcomplex en lekkere lunch in het restaurant aldaar. In de middag voegde de overige veertig genodigden zich bij de groep en startte het officiële programma dat volledig in het teken stond van voeding en beweging.

Programma
Erik van de Vin, projectleider van het blauwe bessen platform, trapte de bijeenkomst af met enkele jaarcijfers over het platform. "Er zijn al vijftig blauwe bessen telers lid van ons platform en we groeien nog steeds. Vanuit diverse hoeken krijg ik te horen dat onze samenwerking uniek is”. Vervolgens kreeg Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal, de gelegenheid de gasten te verwelkomen op zijn locatie. Daarna werd het woord gegeven aan de eerste spreker van de dag; Gerard van den Anker. Met zijn presentatie ‘Fruitteelt levert gezonde producten’ haalde de voorzitter van de NFO belangrijke items uit de Nederlandse fruitteeltsector aan. Hij sloot zijn verhaal af met de passende woorden "We mogen met recht trots zijn op de Nederlandse fruitteelt!” Ook topkok Erik te Velthuis van het topsportrestaurant in Papendal was onderdeel van het inspirerende dagprogramma. Hij leerde de gasten meer over voeding in de sport en wist daarnaast te overtuigen dat gezond en lekker héél goed samen gaan.

Topzwemster Lisa Dreesens
Het Blauwe Bessen Platform sponsort topzwemster Lisa Dreesens en dus mocht zij niet ontbreken in het lijstje van sprekers. Na de presentatie van Gerard van den Anker betrad ze het podium, om geïnterviewd te worden door dagvoorzitter Frans Pollux. Aan bod kwamen onder andere haar topsportcarrière en de soms moeilijke keuzes die daarbij komen kijken. Vanzelfsprekend waren de aanwezigen onder de indruk van Lisa’s imposante verhaal over haar sportieve uitdaging van 2019. In september gaat ze namelijk het kanaal van Dover (Engeland) naar Calais (Frankrijk) zwemmend oversteken. En hoewel dat al een prestatie op zich is (het lukte slechts 26 Nederlanders in de afgelopen 150 jaar), is het dat helemaal voor iemand die bang is voor vissen en kwallen! Lisa’s weg naar de kanaaloversteek volgen kan via
www.simplythebes.nl/bes-sportief.

Het Blauwe Bessen Platform kijkt terug op een zeer inspirerende en geslaagde tweede editie van ‘Blauwe bes in beweging’. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA