« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 18 November 2016

Rivierenland behoort tot de meest kansrijke regio's in Oost-Nederland

Het gaat goed met Rivierenland. Maar het kan nog beter. Die boodschap verkondigden de gedeputeerden Jan Markink en Bea Schouten deze week in Maurik tijdens een bijeenkomst voor raadsleden uit de regio. Daar werd al toegelicht hoe goed Rivierenland scoort in het rapport De Kracht van Oost dat de provincies Overijssel en Gelderland pas in december formeel gaan presenteren.

Kansrijk
Markink: „Ik kan alvast zeggen dat Rivierenland economisch op veel terreinen goed presteert. Het behoort zeker tot de meest kansrijke regio's in Oost-Nederland." Uit het rapport blijkt dat Rivierenland nu al heel goed scoort op twee van de drie speerpunten waar de regio op mikt: agribusiness en logistiek.

Economische terreinen
Er zijn vijf economische terreinen waar Rivierenland aanmerkelijk beter presteert dan de rest van Nederland én Oost-Nederland.
Dat zijn, naast agribusiness en logistiek, de meubelindustrie, bouw en metaalindustrie. Rivierenland scoort nog ondermaats op het derde regionale speerpunt: recreatie en toerisme. Maar FruitDelta Rivierenland, de nieuwe naam van het samenwerkingsverband van tien gemeenten, beschouwt dat niet als een teleurstelling: eerder als aansporing om het op dat terrein beter te gaan doen.

Bron: De Gelderlander


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA