« afbeelding 1 van 1 »
 
Wednesday 12 October 2016

Overlijden Ferry Hollinger groot gemis voor tuinbouw Arnhem Nijmegen

Afgelopen vrijdag hebben wij tot onze ontsteltenis het bericht ontvangen dat Ferry Hollinger, een van de grondleggers van Greenport Gelderland en voormalig directeur van de Veiling Oost Nederland (VON), bij een duikongeluk in Egypte is verongelukt.

Ferry Hollinger heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de tuinbouwnetwerkorganisatie Greenport Gelderland, voorheen de Betuwse Bloem. Met zijn enthousiasme, aanstekelijke humor en tomeloze energie wist hij velen te motiveren om aan de verdere ontwikkeling van deze sector bij te dragen.
 
Zijn grote kennis van de tuinbouw, ketenbreed, en zijn omvangrijke netwerk zijn daarbij van betekenis geweest. Maar vooral is het de persoon Ferry, die met zijn charme velen voor zich wist te winnen.   
  
Onder zijn hoede is er een ondernemersnetwerk opgebouwd waar de verschillende tuinbouwclusters in vertegenwoordigd zijn. Ferry wist hen ervan te overtuigen dat het in hun belang was in één netwerk samen te werken met als doel de positie van de sector verder te versterken. Ook heeft Ferry ervoor gezorgd dat de tuinbouw bij de verschillende overheden en instanties, zoals de Wageningen Universiteit, op de agenda kwam te staan. Befaamd is zijn 'A-viertje', waarin hij met enkele feiten het belang van de tuinbouw voor de Gelderse economie bij velen in en buiten de regio onder de aandacht wist te brengen. Zichtbaar genoot hij van dit lobbywerk, evenals van de talloze sfeervolle bijeenkomsten in Randwijk, waar PPO Fruit gevestigd is. Op deze ontmoetingsplek kwamen alle betrokkenen uit de tuinbouwsector regelmatig bijeen om ideeën uit te wisselen en elkaar te stimuleren.

Mede dankzij Ferry is Greenport Gelderland niet meer weg te denken uit de Gelderse economie. 
Wij zijn Ferry Hollinger veel dank verschuldigd  en denken in dierbare herinnering aan hem terug. 

Bestuur Greenport Gelderland


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA