« afbeelding 1 van 1 »
 
Tuesday 13 June 2017

Nieuw Betuws kersenseizoen afgetrapt

Donderdag 8 juni 2017, werd het eerste kistje Betuwse kersen uitgereikt aan burgemeester Hans Beenakker van Tiel, fruitstad aan de Waal. Met het in ontvangst nemen van de eerste kersen, gaf hij het startschot voor het nieuwe kersenseizoen. De overhandiging vond plaats in Boomgaard D'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Deze eerste oogst Betuwse kersen zijn geteeld door Fruitpartners Blom. De gebroeders Blom waren zeer vereerd met de komst van de burgervader van de stad. Natuurlijk ontbrak ook Flipje, het Betuwse fruitbaasje niet.

"Het zijn spannende tijden geweest in de Betuwe. Fruittelers vreesden voor een slecht jaar door de aanhoudende kou en nachtvorst in het voorjaar. We hebben op tijd de overkappingen kunnen plaatsen, waardoor de schade van de nachtvorst in onze kersenboomgaarden beperkt is gebleven. Zoals het nu naar uitziet, gaan we een toch goed kersenseizoen tegemoet", aldus Aart Blom van Fruitpartners Blom.

Nieuwe kersenverpakking: 'Kersen uit het land van Flipje'

Om het nieuwe kersenseizoen extra luister bij te zetten is er een geheel nieuwe kersenverpakking ontwikkeld. Op deze verpakking staat een afbeelding van Flipje, het sympathieke fruitbaasje uit de Betuwe. 

Nederlandse supermarkten

Om de Betuwe én de Betuwse kersen bij de consumenten méér onder de aandacht te brengen worden de aankomende weken de kersen gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet en Deka Markt. Ook zijn de kersen te koop bij de vele boomgaarden in de Betuwe. In de binnenstad van Tiel staat er dit jaar een speciale Flipje fruitkar in de binnenstad. 

De promotie wordt ondersteund met een aantal prachtige prijzen die consumenten kunnen winnen, zoals een vijftal weekendarrangementen in de Betuwe, beschikbaar gesteld door Stadspromotie Tiel, Flipje & Streekmuseum, Van der Valk Hotel Tiel, Fruitpartners Blom en het Fruitcorso. In elke doosje kersen zit een unieke wincode aan de binnenzijde van de verpakking, waarmee men kan meedingen naar de prijzen.

Bezoek de Open Kersendagen

Na het succes van vorig jaar, wordt het kersenseizoen ook dit jaar weer gevierd met de Open Kersendagen in Boomgaard d'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Deze vinden plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juli. Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard en zijn er vele activiteiten. Kom kersenpit spugen, kersen proeven, een kijkje nemen in de boomgaard of breng een bezoekje aan de diverse kraampjes. Ook aan de kids wordt gedacht met een Kinderkersenplein met o.a. een schminker en springkussen. De Volendamse zangeres Monique Smit en diverse zangkoren zorgen voor de muzikale gezelligheid. En natuurlijk zijn Flipje en de Kersenprinses aanwezig tijdens deze dagen. De openingstijden van de Open Kersendagen zijn van 11.00 - 16.00 uur.  Toegang is gratis.

Locatie Open Kersendagen

Boomgaard D'n Kerkewaerdt
Langs Rijksweg A15, ter hoogte van afslag 31, Wadenoijen.
Adres: splitsing Overlaat/Lingedijk 129A
4014ME Wadenoijen

Voor wie meer wil weten over de Betuwse kersen, kersenrecepten en leuke weetjes, kijk op de website www.betuwekers.nl

Bron: AGF.nl


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA