Nieuwsoverzicht
 
Monday 06 December 2021 Water voor fruitteelt
Monday 06 December 2021 Onderzoek beter bewaren peren
Monday 06 December 2021 Eerste boom Langste Boomgaard geplant
Monday 11 October 2021 Kerstenteelt blijft uitdaging
Monday 11 October 2021 Bouw Fruit Tech Campus van start
« afbeelding 1 van 1 »
 
Sunday 22 February 2015

Leden Fruitmasters geëerd en gewaardeerd

Koninklijke Fruitmasters hield in december zijn vierde Telersdag in Geldermalsen. Het evenement voor de leden van de coöperatie werd door zo’n 1300 mensen bezocht: alle familieleden zijn jaarlijks nadrukkelijk uitgenodigd. "We proberen zo de onderlinge verbondenheid in deze coöperatie gestalte te geven”, zegt directeur Kees de Kat.

 

"Vroeger zaten de leden en de veiling dicht bij elkaar in de buurt. Tegenwoordig hebben we leden die voor deze dag met een bus vanuit Zeeland hier naartoe komen. Toch willen we, er zijn ook leden in Noord-Holland, Limburg en Brabant, die verbondenheid met de coöperatie benadrukken. Leden hebben het jaar door natuurlijk geen tijd voor dit soort bijeenkomsten, er wordt gewerkt op het bedrijf. Maar nu is er even rust mogelijk. Daarom ook nodigen we de families uit voor het dagprogramma en het diner na afloop. En de oude garde is bijzonder welkom, zij hebben de bedrijven en de coöperatie opgebouwd, ze worden dan ook geëerd en gewaardeerd. De dag is voor de leden, maar we krijgen ook wel aanvragen van derden, die sturen we dan een uitnodiging. Enige voorwaarde is, dat je hier niet professioneel bent, maar voor de ontspanning en het onderling contact. Dat lukt goed, in de kramen en achter balies staat bovendien ons eigen personeel. Die vinden dat leuk, want veelal zijn contacten tussen leden, handel en klanten natuurlijk per telefoon of internet. Zo kun je van beide kanten zien wie er aan de telefoon is.”

Guido van Veldhoven, teler uit Meteren, is naar de Telersdag gekomen met zijn familie. "Fruitmasters is er echt weer voor de teler, die mensen zorgen dat je fruit verkocht wordt tegen de best mogelijk prijs. De Telersdag brengt ons telers weer gevoel voor de coöperatie terug, een stimulans om samen te proberen het best mogelijke product te telen.”

  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA