Nieuwsoverzicht
 
Monday 06 December 2021 Water voor fruitteelt
Monday 06 December 2021 Onderzoek beter bewaren peren
Monday 06 December 2021 Eerste boom Langste Boomgaard geplant
Monday 11 October 2021 Kerstenteelt blijft uitdaging
Monday 11 October 2021 Bouw Fruit Tech Campus van start
« afbeelding 1 van 1 »
 
Sunday 06 December 2015

Jaarrond bedrijvigheid bij Bloedbessen

Zo’n vijftig bestuurders, raadsleden en ambtenaren van gemeenten uit de regio Rivierenland, bezochten eind november  Bloedbessen in Asch. De organisatie van deze bijeenkomst was in handen van de gemeente Tiel. Jos de Greef en Eefje de Wit-Bloed  hebben de bezoekers een beeld gegeven van zowel Bloedbessen als ontwikkelingen die tuinbouwbedrijven doormaken.

Het bedrijf heeft zich volledig toegelegd op de teelt van rode bessen, waarbij familie- en bedrijfsnaam verbonden is met een kwalitatief hoogwaardig product. Met andere woorden: een eigen private label binnen de internationale bessenmarkt. Al het werk -van telen en bewaren tot verpakken van het eindproduct- doet Bloedbessen zelf. Hierdoor verlaat een kant en klaar product het bedrijf, in de juiste verpakking en voorzien van private labels, direct richting retailers in binnen- en buitenland. Daarnaast verloopt een aanzienlijk deel van de afzet via de veilingklok van Fruitmasters in Geldermalsen.

Bijzonder is dat Bloedbessen de markt vrijwel jaarrond kan voorzien van rode bessen van Nederlandse bodem. Het merendeel van het geteelde product vindt zijn weg naar het buitenland. Om dit te kunnen bereiken is een sterk product nodig, wat zijn oorsprong vindt in een uitgebalanceerde teelt. Hierbij is de kwaliteit van de bodem een kritische factor. Percelen met voor deze teelt geschikte gronden zijn beperkt beschikbaar. Dit verklaart ook waarom Bloedbessen op maar liefst drie plaatsen worden geteeld. De teeltbedrijven zijn gevestigd in Asch, Neerijnen en Maurik.

Op een klein gedeelte van het bedrijf wordt het ras Junifer geteeld. Deze variëteit leent zich uitstekend voor vervroeging en wordt na de oogst direct op de markt gebracht.  De afzet van deze bes vindt plaats in de maanden juni en juli. Verreweg het grootste deel van het bedrijf is beplant met het ras Rovada; geschikt voor lange bewaring in gekoelde en geconditioneerde ruimten. De afzet van dit product vindt plaats in de periode medio juli tot en met medio mei van het daarop volgende jaar.   
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA