Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 16 December 2016

Innovatieprijs naar fruitteler Nendels

Fruitteler Theo Nendels uit Rossum heeft de tweede Dunea-innovatieprijs gewonnen. Donderdagmiddag 15 december werd deze uitgereikt in Brakel, op het innamepompstation van Dunea.

De prijs wordt één keer per jaar uitgereikt en is bedoeld voor fruittelers die vernieuwende ideeën hebben waarmee het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt teruggedrongen. Dunea heeft daar belang bij, omdat er dan minder chemische stoffen in het oppervlaktewater terecht komen, daar waar Dunea water inneemt voor de productie van drinkwater. De zuiveringsfilosofie ‘wat er niet inkomt, hoef je er ook niet uit te halen’, is niet alleen goed voor het drinkwater, maar ook voor de leefomgeving in de Bommelerwaard. Ook vissers en andere recreanten zien de Afgedamde Maas het liefst zo schoon mogelijk.

Nendels, die verschillende soorten fruit teelt, gaat onkruid te lijf met hete lucht. Daardoor hoeft hij minder te spuiten. Vorig jaar ging de prijs naar appel- en perenteler Thijs Verhoeven, met een opslagsysteem voor restjes spuitmiddel.

Bron: Dunea


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA