Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 20 May 2016

Goed vooruitzicht voor kersen

http://www.agf.nl/nieuws/2016/0520/kersen_logo.jpg De bloei van Betuwse kersen is achter de rug en de bomen hangen vol met jonge vruchten. Over vier weken, rond 20 juni, zijn de eerste Betuwse kersen rijp. Kersen, die voor half juni worden verkocht, komen meestal uit het buitenland of soms ook uit de Nederlandse kassen. 
 
De kersenbomen hadden gunstige weersomstandigheden tijdens de bloei waardoor de vruchten goed zijn gezet. De vruchtzetting is in veel boomgaarden dermate goed dat, als er niks gebeurt, er bij de pluk te veel kersen aan de bomen hangen, waardoor deze te klein blijven. Gelukkig helpt de natuur de kersentelers een handje en vallen er de komende dagen en weken nog spontaan een aantal vruchten van de bomen.  

Door het koude voorjaar hebben de bomen later gebloeid dan normaal. Hierdoor schuift ook de pluk wat naar achteren. De telers zullen naar schatting een week later plukken dan ze de afgelopen jaren gewend waren.   

Op de website 
www.betuwsekersen.info staat een plattegrond met de locaties van boomgaarden waar de echte Betuwse kersen groeien en waar deze straks geproefd en gekocht kunnen worden. De deelnemende kersentelers hebben op de site een pagina met informatie over het bedrijf, de openingstijden en de aangeboden producten.

De Betuwse kersentelers merken dat de Betuwe en de Betuwse kersen populair zijn bij Nederlandse consumenten. Ze combineren een wandel-, fiets-, motor- of autotochtje door de Betuwe vaak met een bezoek aan een van de vele kersenboomgaarden om daar te genieten van de echte Betuwse kersen.

  
Fotobron: FruitMedia   

Bron: AGF.NL

  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA