Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
Wednesday 16 September 2015

Fruittelers Acquoy niet belemmerd door bescherming Waterlinie

ACQUOY - De gemeente Geldermalsen blijft meewerken aan bescherming van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, maar de fruittelers in Acquoy hoeven niet bang te zijn dat hun ontwikkelingsmogelijkheden daardoor verder worden beperkt. "Fruit blijft voor ons nummer 1", aldus wethouder Ronald van Meygaarden. 

Fruittelers zijn bang dat veel extra aandacht voor zichtlijnen op en vanuit de Hollandse Waterlinie belemmeringen gaan geven voor fruittelers.
Cultuurhistorisch belang. Van Meygaarden zei tijdens een commissievergadering dat ook de gemeente Geldermalsen het cultuurhistorische belang van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, dat hoopt erkend te worden als Werelderfgoed door UNESCO, onderkent en toejuicht. Maar dat betekent volgens hem niet dat fruittelers in Acquoy extra beperkt zullen worden bij de aanleg van boomgaarden of de plaatsing van hagelnetten. 

'Fruitteelt leading'
Vlakbij Fort Asperen zijn vooral appel- en perentelers actief en doet moet zo kunnen blijven, stelden vrijwel alle raadsfracties. Daar is Van Meygaarden het mee eens. "De fruitteelt is voor ons leading, ook als technieken veranderen moeten we de fruitteelt en overige agribusiness hier niet op voorhand op slot zetten." 

Bron: De Gelderlander


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA