Nieuwsoverzicht
 
Monday 06 December 2021 Water voor fruitteelt
Monday 06 December 2021 Onderzoek beter bewaren peren
Monday 06 December 2021 Eerste boom Langste Boomgaard geplant
Monday 11 October 2021 Kerstenteelt blijft uitdaging
Monday 11 October 2021 Bouw Fruit Tech Campus van start
« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 15 September 2016

Eerste appel en peer voor burgemeester Tiel

De nieuwe oogst van Hollandse appels en peren is begonnen! Burgemeester Beenakker van fruitstad Tiel nam vandaag, donderdag 15 september, het eerste kistje fruit in ontvangst van NFO-bestuurslid Marc André de la Porte. André de la Porte, zelf fruitteler, overhandigde met trots zijn vers geplukte Elstar-appels en Conference-peren in het bijzijn van Fruitcorso-voorzitter Rian Verwoert.
"Dit zijn niet zomaar gewoon lekkere appels en peren, maar mijn passie en mijn leven”, zei André de la Porte. "Na een jaar van hard werken en duimen voor gunstig weer, wordt in slechts een paar weken de oogst geplukt. Alles is puur handwerk!”
"Komende jaren gaat Tiel zich nadrukkelijk als ‘Fruitstad aan de Waal’ positioneren,” gaf burgemeester Beenakker aan. Daarbij past ook het nieuwe logo waarin Flipje Tiel in een appel verwerkt is.

Waardering fruit van eigen bodem
De heren stonden bij de kleurige fruitmozaïeken die ter gelegenheid van het Fruitcorso zijn gemaakt. Bijzondere met fruit, groente en zaden uitgebeelde ontwerpen, ook allemaal met de hand gelegd. In de regio Tiel spreekt een hoop waardering voor de Hollandse appels en peren. De nieuwe oogst kan hier niemand zijn ontgaan! Na het knallende Appelpop vorig weekend, staan nu de praalwagens van het Fruitcorso paraat voor een toer door de stad.

Zelf plukken en proeven
De mooie nazomer zorgt ervoor dat de appels en peren dit jaar extra lekker smaken en daar zijn de Nederlandse telers erg trots op. Een groot aantal telers opent daarom op zaterdag 24 september zijn boomgaarden voor de Landelijke Appelplukdag. De organisatie hiervan is in handen van de fruittelers en van branchevereniging NFO. "Zelf een appel plukken en proeven midden in de boomgaard: een gezonder verwenmoment is gewoon niet denkbaar!” aldus André de la Porte, die ook zelf zijn boomgaard openstelt die dag.

Fruitevenementen:
17 t/m 19 september: Een spectaculair weekend met het Fruitcorso door het historische centrum van Tiel, en de Fruitcorsofair met gezellige terrassen. www.fruitcorso.nl
24 september: Landelijke Appelplukdag: kom plukken en proeven in een boomgaard bij jou in de buurt. www.landelijkeappelplukdag.nl
  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA