Nieuwsoverzicht
 
Monday 06 December 2021 Water voor fruitteelt
Monday 06 December 2021 Onderzoek beter bewaren peren
Monday 06 December 2021 Eerste boom Langste Boomgaard geplant
Monday 11 October 2021 Kerstenteelt blijft uitdaging
Monday 11 October 2021 Bouw Fruit Tech Campus van start
« afbeelding 1 van 1 »
 
Friday 31 May 2019

De Fruitigste Zachtfruitdagen

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 organiseren de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en het Blauwe Bessen Platform gezamenlijk ‘de Fruitigste zachtfruitdagen’. Tijdens deze dagen stellen diverse zachtfruittelers hun deuren open voor publiek.

Samenwerking
Het belangrijkste doel van het Blauwe Bessen Platform; de consument laten kennismaken met de blauwe bes, sluit perfect aan bij ‘de Fruitigste’ campagne die de NFO vorig jaar begon. Met deze campagne wil NFO het positieve imago van de fruitsector versterken en laten zien met hoeveel passie en zorg Nederlandse telers hun fruit telen. Om die reden hebben het Blauwe Bessen Platform en NFO zich verenigd in de organisatie van het evenement ‘de Fruitigste Zachtfruitdagen’. Daardoor kunnen dit jaar naast blauwe bessentelers, ook bramentelers, rode bessentelers en/of frambozentelers meedoen aan de landelijke open dag.

Waardering voor fruitsector stijgt door bezoek
De waardering voor de fruitsector stijgt met 10%, na een bezoek aan een fruitbedrijf, zo bleek uit imago-onderzoek dat de NFO uitvoerde in 2018. Een open dag is een van meest effectieve manieren om de fruitteelt én het Nederlandse fruit te promoten. De NFO organiseert jaarlijks in september de bekende Landelijke Fruitplukdagen als promotie van de nieuwe oogst appels en peren. Een open dag speciaal voor de kleinfruitsector en de samenwerking met het Blauwe Bessen Platform, is daarom een logische stap.

Blauwe bes in beweging
In 2018 organiseerde het Blauwe Bessen Platform voor de eerste keer ‘blauwe bes in beweging’; een evenement waarbij blauwe bessentelers in Nederland, België en Duitsland hun deuren openstelden voor de consument. Door middel van diverse activiteiten zoals rondleidingen, proeverijen en zelfpluk konden bezoekers genieten van alles wat de blauwe bes te bieden heeft. Met 17 opengestelde bedrijven en bijna 15.000 bezoekers was het evenement zeer geslaagd.

Aanmelden voor ‘de Fruitigste zachtfruitdagen’
Onder de noemer ‘de Fruitigste zachtfruitdagen’ kunnen consumenten op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 een kijkje nemen op diverse zachtfruitbedrijven in Nederland. Teelt u blauwe bessen, bramen, rode bessen of frambozen en wilt u meer informatie of heeft u interesse om één of beide dagen uw bedrijf open te stellen voor de consument? Neem dan contact op met het Blauwe Bessen Platform via info@simplythebes.nl.


Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO)
Blauwe Bessen Platform


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA