Nieuwsoverzicht
 
Monday 06 December 2021 Water voor fruitteelt
Monday 06 December 2021 Onderzoek beter bewaren peren
Monday 06 December 2021 Eerste boom Langste Boomgaard geplant
Monday 11 October 2021 Kerstenteelt blijft uitdaging
Monday 11 October 2021 Bouw Fruit Tech Campus van start
« afbeelding 1 van 1 »
 
Saturday 20 January 2018

Brede toelatingen van Cantack in de fruitteelt gerealiseerd

 

Aanvulling van het pakket om mijten te bestrijden was hard nodig, volgens Frederik Bunt, voorzitter NFO-Productgroep steenfruit. "Met deze toelating is een mooie stap gezet om te kunnen corrigeren als het natuurlijke evenwicht tussen schadelijke en nuttige mijten verstoord is en om in jonge aanplanten een evenwicht tot stand te brengen." Deze toelating is daarnaast ook uniek, omdat dit het eerste Ctgb-besluit is waarbij geen specifieke driftreducerende technieken zijn voorgeschreven, maar een driftreducerende klasse.

 

 

Het gebruik van Cantack in de teelt van braam- en framboosachtigem en bessen is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

 

 

Het Fonds Kleine Toepassingen, dat gefinancierd wordt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het landbouwbedrijfsleven en Nefyto, heeft de aankoopkosten voor de benodigde residustudies gefinancierd. Door deelname van de NFO aan de Europese minor use werkgroep, beschikt de NFO over het netwerk om buitenlandse toelatingsdossiers beschikbaar te krijgen voor Nederland.

Nadere informatie kan worden verkregen bij F. Bunt, voorzitter NFO-Productgroepen steenfruit en houtig kleinfruit. Tel. 06 - 22 26 00 70 

 

 

Bron: Nederlandse Fruittelersorganisatie


 
  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA