Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
Wednesday 02 September 2015

18% Nederlandse fruittelers wil investeren koelopslag

Bijna 60% van de Nederlandse fruittelers heeft op het bedrijf een eigen bewaarplaats voor het geteelde fruit. Ruim 18 procent heeft plannen om binnen nu en twee jaar in de uitbreiding en/of vervanging van bewaarplaatsen of koeltechniek op het bedrijf te investeren. 

Dit blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse FruitteeltScanner van AgriDirect. Tijdens deze telefonische inventarisatie in juli en augustus van dit jaar hebben ruim 900 Nederlandse fruittelers vragen beantwoord over o.a. hun bedrijfsactiviteiten en de toekomst- en investeringsplannen. Ruim 700 telers met minimaal 2 ha. fruit beantwoordden eveneens enkele vragen over de bewaar- en koelplaatsen op het bedrijf.

Investeringen in bewaarplaats of koeltechniek toegenomen
Sinds 2012 wordt dit jaar het hoogste percentage investeringen in bewaarplaatsen en/of koeltechniek bereikt op Nederlandse fruitteeltbedrijven. 7,1% van de fruittelers wil de huidige bewaarplaats uitbreiden. Daarnaast heeft 2,3% plannen om de bewaarplaats te vervangen. Voor wat betreft de koeltechniek op het bedrijf is 6,2% van de fruittelers voornemens om uit te breiden en wil 3,2% de bestaande koeltechniek op het bedrijf vervangen. 

Vorig jaar waren de Nederlandse fruittelers het minst geneigd om te investeren in de bewaarplaatsen en/of koeltechniek op het bedrijf. Mogelijk kan dit worden verklaard door de Russische boycot die vorig jaar werd ingezet.

Meer informatie:
AgriDirect BV
Ilse Gielen 
E: ilse@agridirect.nl 
T: +31 (0)475 492549 
www.agridirect.nl



 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA