Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
vrijdag 04 december 2015

Pippel bramen in beeld door ROC Rivor studenten

Donderdag 26 november presenteerden studenten van ROC Rivor de eerste vier filmportretten die ze maakten bij werkgevers in de regio. De portretten zijn gemaakt in opdracht van de gemeenten en het UWV in arbeidsmarktregio Rivierenland. In deze films vertellen werkgevers hoe het is om te werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook medewerkers zelf delen hun ervaringen. Het doel is om werkgevers te interesseren om ook mensen uit deze doelgroep een kans te geven binnen hun bedrijf. YoungMediaProfs, het mediabedrijf voor en door ROC Rivor studenten, maakte de filmportretten. 

Kiek Adriaansens, teammanager Werkgeversdienstverlening van Werkzaak Rivierenland: "De werkgevers in de regio staan voor de uitdaging om vóór 2017 250 mensen uit de doelgroep Banenafspraak aan een baan te helpen. We horen van werkgevers dat deze banen er zijn, maar dat ze niet goed weten hoe ze het moeten aanpakken. De filmportretten helpen om werkgevers te inspireren.”

Verschillende sectoren
De vier filmportretten zijn opgenomen bij Van Zandwijk Transport in Ammerzoden, Pippel Bramen in Haaften, FairPlaza in Culemborg en Ultimaker met vestigingen in Geldermalsen en Zaltbommel. Adriaansens: "We hebben bewust gekozen voor verschillende sectoren verspreid in de regio. Zo krijgen werkgevers een goede indruk van de mogelijkheden.”

Studentenopdracht
Studenten van ROC Rivor, waren nauw betrokken bij het filmproject. Adriaansens: "Het werkt goed om met de studenten te filmen op locatie. Het breekt ijs, zorgt voor een ontspannen sfeer op de set en zo krijg je een eerlijk en bewogen beeld". Erik de Geus is één van de betrokken studenten: "Het was superleuk om aan het project te werken. Filmen is echt mijn passie. Ik was bij het hele project betrokken. Van de briefing en ontwikkeling van het concept tot het filmen en monteren. Erg tof!”. Studente Marijke Nijhof maakte als intro een korte animatie voor de filmportretten.

Realistische verhalen
Hilco van de Kraats, docent Mediavormgeving ROC Rivor: "In de films vertellen naast werkgevers ook medewerkers hun verhaal. Wat ze leren, waar ze tegenaan lopen en hoe het is om te werken in een volwaardige baan. Allen realistische verhalen, maar per saldo zijn alle werkgevers tevreden over de medewerkers.” Adriaansens vult aan: "We hopen met de films, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, te motiveren om ook de stap naar werk te zetten.” 


Bekijk filmportret 'Pippel Brramen' 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA