Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
woensdag 20 juni 2018

Dit was de Week van Groenten & Fruit 2018

De eerste ‘We’re Smart World’ dag was meteen de openingsmanifestatie van de Week van Groenten en Fruit (van 7 tot 13 mei 2018). Voor het eerst was dit niet enkel een Belgische, maar ook een internationale aangelegenheid.

Tijdens de week werden ook de groente en fruit van het jaar 2018 in de belangstelling gezet. Dé groente van dit jaar is de fris pittige radijs. Het is ook het symbool waarmee het ‘groentegehalte’ van de restaurants in de We’re Smart Green Guide worden beoordeeld. Fruit van het jaar is de zoete en sappige kers, een fruitbommetje vol antioxidanten en vitamine C.

Groente van het jaar 2018 = Radijs
Fruit van het jaar 2018 = Kers

Van 7 tot 13 mei 2018 liep "De Week van groenten en fruit©". Initiatiefnemer, sinds 2009, is groentekok Frank Fol. Doel van de actie is lokale telers in de spotlights te zetten en naar de toekomst toe een soort 'autosalon' uit te bouwen voor de sector. Er werden heel wat activiteiten op het getouw gezet. "De Week van groenten en fruit" is een onderdeel van de overkoepelende campagne "Denk Groenten! Denk Fruit".

De Denk Groenten! Denk Fruit!-filosofie:

  • Een gerecht ontstaat uit groenten en/of Fruit uit het seizoen van hier, Denk Groenten! Denk Fruit!
  • Tweede stap: Kies uit de 45 culinaire technieken om groenten en fruit te bereiden.
  • Derde stap: kiezen voor vlees, vis, vleesvervanger of niets. Het groente-fruit gerecht moet ook op zichzelf kunnen staan.
  • Streven naar 2/3 groenten of/en fruit (gemiddeld per week).
  • Kies voor minstens 2 dagen per week met 100% groenten & fruit.
  • Al of niet vegetarisch.
  • Vanzelf gezond !!
  • Groenten en fruit bepalen de smaak van het gerecht. We moeten wijnen dus anders gaan kiezen!
  • Creatief en Lekker!

Bron: https://weresmartworld.com/nl/de-week-van-groenten-en-fruit-2018



 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA